Tel Verde - 0800.801.803

Non Stop

Protejarea Mediului

SACUL GALBEN

Principiul dupa care ne ghidam este unul simplu: colectam separat pentru ca astfel deseurile menajere pot deveni resurse reutilizabile. In acest fel economisim energie si in acelasi timp prevenim si reducem impactul negativ asupra mediului. Pornind de la acest principiu, in septembrie 2011, a fost initiata in municipiul Constanta actiunea de colectare separata denumita „Sacul galben”, actiune care este in derulare si in momentul actual si care a fost extinsa in toate orasele in care avem puncte de lucru.

In cadrul acestei actiuni, cetatenii sunt rugati sa colecteze separat, in saci galbeni, deseuri reciclabile precum: hartie, carton, ambalaje plastic, doze de aluminiu etc. La ridicarea sacilor umpluti, cetatenii constanteni vor primi in schimbul sacilor plini cu deseuri reciclabile alti saci goi.

Numarul de saci galbeni distribuiti lunar de Polaris ajunge numai in Constanta la 65.000 bucati. Cartierele in care se distribuie „Sacul galben” cuprind 15.000 de adrese si reprezinta 60 % din municipiu. Cartierele sunt: Coiciu, Palas, Medeea, Centru, Delfinariu, Faleza Nord si Chilia.

Pentru desfasurarea actiunii „Sacul galben” s-a infiintat un departament special la fiecare punct de lucru, s-au cumparat autospeciale destinate acestei activitati de colectare separata a deseurilor si s-au creat noi locuri de munca.

Rezultatul acestei campanii, care este in derulare si-n momentul actual, a dus la diminuarea cantitatilor de deseuri depozitate la rampele ecologice si la reintrarea in circuit a produselor reciclate, a ambalajelor de hartie, carton si a altor tipuri de deseuri care se pot recicla.

Actiunea "Sacul galben" se desfasoara si in: Mangalia, Alba Iulia, Bumbesti Jiu, Slobozia, judetul Teleorman unde sunt distribuiti intre 4.500-5.000 saci galbeni, Navodari, Targu Jiu, unde se impart aproximativ 20.000 de saci galbeni in zona de case a municipiului.